Smukke steder

Verdens smukkeste steder

Hvis man elsker at rejse, så er der masse af smukke og unikke steder, som man kan besøge omkring i verden. Der er steder som er lette at komme frem til, men også steder der er svære at komme til. Så uanset om du skal rejse alene som backpacker, holde dit sabbatår i udlandet med andre unge eller rejse med familien så er der rig mulighed for at besøge unikke steder over hele verden.

De mest unikke steder man kan besøge, er fordelt over hele verden. Det betyder, at du kan få oplevelser for livet lige meget om du rejser mod nord, syd, øst eller vest. Oplevelserne er specielle alt efter hvilken del af verden du besøger. Nedenfor er en liste over de typer af oplevelser der helt sikkert er et besøg værd.

 

Verdens bjerge

Bjerge er noget helt specielt, men det er noget man kan have svært ved at forholde sig til. Mange bjergområder er umulige at komme til og hvis man endelige kan, så kræver det en stor indsat, måske endda med livet som indsats, for at komme til tops. Jo længere op ad et bjerg man kommer, jo mere skifter omgivelserne. I bunden er der frodigt med træer og planter, og når man kommer højere op i de tyndere luftlag, bliver mængden af træer mindre i takt med, at luften bliver tyndere. Til sidst, helt på toppen, kommer et helt nøgent bjerg som kan være dækket af sne hvis bjerget er højt nok.

 

Verdens regnskove

Regnskove er det, der er med til at give os den ilt vi har brug for. Det er store tropiske områder med træer, planter og truede dyrearter. Men mange steder bliver regnskovene fældet eller brændt, for at vi mennesker kan udnytte ressourcerne. Over tid vil vores regnskove forsvinde og den store del af iltproduktionen vil dermed også blive mere begrænset. Regnskovene findes forskellige steder i verden, men udelukkende i områder tæt på ækvator på grund af det varme klima. Mange steder har man fredet større dele af skovene for at undgå, at de forsvinder helt.

 

Verdens ørkener

Hvis du rejser til Sydamerika, Indien, Afrika eller Nevada så har du mulighed for at besøge en ørken. De mange ørkener der er fordelt over hele verden, varierer meget i type og størrelse. Det der dog kendertegner dem alle er den begrænsede mængde nedbør, og det er også derfor at ørkener findes i både varme og kolde områder. Den største ørken vi har, er Sahara i Afrika og den er på omkring 3,6 millioner kvadratmeter, og det er meget mere end man kan forestille sig. Det er en helt unik oplevelse med en tur i en ørken, og man oplever en speciel tørhed i luften og specielle dyr og planter.

 

Verdens bounty strande

Når man rejser, og især når man rejser til varme lande, så vil man nok gerne besøge de lokale strande. Strandene er meget forskellige alt efter hvor i verden de ligger, men hver eneste er en speciel oplevelse. Især de hvide sandstrande i Thailand er meget populære rejsemål og mange nyder det lidt mere tropiske klima, varme temperatur og det krystalklare vand. Men det det er ikke kun de thailandske strande der er et hit, også strandene i Mexico og Den Dominikanske Republik kan byde på helt unikke sandstrande.